728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Παρασκευή 2 Αυγούστου 2013

    9 λόγοι για να αποκτήσετε έναν ημίαιμο σκύλο...

    Θέλετε να αποκτήσετε ένα σκύλο. Έχετε σκεφτεί να υιοθετήσετε έναν ημίαιμο; Διαβάζοντας τους παρακάτω λόγους θα δείτε πως είναι μία πολύ καλή ιδέα.
    -Πρώτον, δεν είστε...
    κυνηγός ή βοσκός, για να χρειάζεστε συγκεκριμένη ράτσα. Ορισμένες ράτσες σκύλων είναι κατάλληλες για αυτούς τους σκοπούς, όπως το αμερικανικό φοξχάουντ που είναι ιδανικό για κυνήγι. Δεν χρειάζεστε, λοιπόν, ένα σκύλο που να είναι φτιαγμένος για τέτοιες αποστολές.
    -Δεν θέλετε ένα σκύλο για να τον επιδεικνύετε και να συμμετέχετε σε σόου. Επομένως, δεν φοβάστε μήπως κανένας κριτής εξετάσει τα δόντια του ή το τρίχωμά του και βρει ατέλειες. Ο μόνος που θα εξετάσει τον σκύλο σας τόσο λεπτομερώς είναι ο κτηνίατρος, προκειμένου ο τετράποδος φίλος σας να είναι υγιής.
      -Δεν χρειάζεται να ψάξετε για τον σωστό εκτροφέα. Αρκεί να επισκεφθείτε ένα καταφύγιο για να βρείτε τον σκύλο που θα τραβήξει την προσοχή σας.
    -Γνωρίζετε ότι, για να αποκτήσετε ένα καθαρόαιμο σκύλο, πρέπει να δαπανήσετε μία περιουσία. Αντίθετα, στο καταφύγιο μπορείτε να βρείτε και δωρεάν το τετράποδο ταίρι σας.
    -Σίγουρα ένας ημίαιμος σκύλος δεν είναι ράτσας. Είναι ένας σκύλος από πολλές ράτσες. Αυτό σημαίνει πως συνδυάζει όχι μόνο τα φυσικά χαρακτηριστικά κάθε ράτσας αλλά και τον χαρακτήρα αυτής.
    -Αν αποκτήσετε ένα καθαρόαιμο σκύλο γνωρίζετε με βάση τα χαρακτηριστικά της ράτσας τι θα περιμένετε από αυτόν. Αντίθετα, κάτι τέτοιο  δεν ισχύει με ένα ημίαιμο σκύλο, αφού αυτός είναι μοναδικός στην εμφάνιση και στην προσωπικότητα.
    -Η προσωπικότητα είναι το πιο βασικό. Αν θέλετε ένα σκύλο με σπουδαία προσωπικότητα, τότε πρέπει να αποκτήσετε έναν ημίαιμο σκύλο. Μάλιστα, λέγεται πως οι ημίαιμοι είναι καλύτεροι από τους καθαρόαιμους. Αν θέλετε ένα καθαρόαιμο ως κοινωνικό σύμβολο, όπως τα επώνυμα ρούχα ή ακριβό αυτοκίνητο, τότε πρέπει να σκεφτείτε ξανά αν αξίζει να αποκτήσετε σκύλο.
    -Υιοθετώντας ένα ημίαιμο σκύλο σώζετε μία ζωή. Υπάρχουν τόσοι σκύλοι, κυρίως ημίαιμοι, που αναζητούν μία οικογένεια.
    -Τέλος, πρέπει να έχετε υπόψη πως οι σκύλοι είναι πλάσματα με ψυχή και αξιοπρέπεια. Χρειάζονται σεβασμό ανεξάρτητα από την ράτσα. Όταν αποφασίσετε να αποκτήσετε ένα σκύλο, πρέπει να βρείτε ένα σκύλο που θα ταιριάζει με τον τρόπο της ζωής σας και θα είναι ιδανικός σύντροφος για εσάς. Αυτός ο σκύλος μπορεί να είναι οποιοσδήποτε, ακόμα κι ένας ημίαιμος. 
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    4 σχόλια:

    1. Ιρμα η καλύτερη σκυλίτσα που υπάρχει

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    2. Καλό μεσημέρι σ΄όλες κι όλους.
      Μόλις είδα την ...εφημερίδα σας και σας συγχαίρω.
      Εχω έναν ημιαιμο σκυλάκο, πριν από δυό μέρες έκλεισε τα 8 και μπήκε στα 9, που τον είχαν πετάξει δίπλα σε κάδο σκουπιδιών στη λεωφόρο Ν.Ιωνίας.
      Τον βρήκε ένας γνωστός, τον πήρε σπίτι του, αλλά το κοριτσάκι του που ήταν 3-4 χρόνων νόμισε ότι πρόκειται για άψυχη κούκλα και το κοπανούσε με δύναμη κάτω, για να φωνάζει.
      Ηταν δεν ήταν 15 ημερών το κουταβάκι.
      Ετσι, μου πρότεινε να το υιοθετήσω. Πήγα, το είδα κι ήταν ξανθό στο χρώμα του ουίσκυ, με ένα μουσουδάκι πανέμορφο.
      Το πήρα και μέχρι σήμερα θεωρώ ότι ήταν τυχερή η ημέρα που βρήκα στον δρόμο τον γνωστό μου όχι μόνο για τον σκυλάκο αλλά και για μένα.
      Είναι πολύ όμορφο σκυλί, κόλεϋ με λαμπραντόρ και γκόλντεν ριτρίβερ μάλλον, 33 κιλά σήμερα, πανέξυπνος, υπάκουος κι απόλυτα αφοσιωμένος.
      Περπατάει λυτός δίπλα μου στο δρόμο, του εξηγώ ότι δεν περνάμε απέναντι λόγω τροχοφόρων και περιμένει σαν ανθρωπάκι, ξεκινάει με το "περνάμε", μου ζητά κοιτώντας με στα μάτια να κάτσουμε κάπου και δέχεται την άρνησή μου (έχει κόσμο, δεν μπορούμε) ή κουνάει την ουρά αν συμφωνήσω.
      "Εδώ δε λερώνουμε, είναι σπιτάκι", λέω και κατεβάζει το πόδι και, γενικά, του μιλώ σα νάναι ανθρωπάκι κι ανταποκρίνεται ακριβώς έτσι.
      Παλαιότερα είχα σκυλάκια ράτσας, αλλά δεν ήταν τόσο υγιή και γερά, σαν ετούτο.
      Πράγματι είναι πολύτιμος σύντροφος, ξέρω πως θα γαυγίσει αν τη νύχτα περάσει έξω από την πόρτα κάποιος άγνωστος (τους συγκατοίκους της πολυκατοικίας δεν τους γαυγίζει) αρα μου δημιουργεί ένα αίσθημα ασφάλειας.

      Νάστε όλοι καλά,
      Ζωόφιλη

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    3. Καλησπερα εχουμε με τον συζηγο μου την δευτερη δυαδα ημιαιμων διαβολιαρικων :) αγαπησιαρικων λατρεμενων κουταβιων κ συμφωνω απολυτα με το αρθρο ειναι αυτοι κ αλλοι τοσοι λογοι να υιοθετησετε ενα η κ δυο ημιαιμα κουταβια θα ξετρελαθητε με την εξυπναδα τους: :)
      Ελενα

      ΑπάντησηΔιαγραφή
    4. Καλησπερα....μολις το διαβασα κ χαιρομαι που υπαρχει κοσμος που δεν σνομπαρει ακομα κ τα ζωα ......εχουμε κ εμεις ενα ημιαιμο 4 ετων τωρα κ την βρηκαμε κουταβι στον δρομο.....ειναι η καλυτερη συντροφια που θα μπορουσαμε να εχουμε........απιστευτος χαρακτηρας.....καλυτερη απο μας....

      ΑπάντησηΔιαγραφή

    Item Reviewed: 9 λόγοι για να αποκτήσετε έναν ημίαιμο σκύλο... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top