728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τρίτη 27 Αυγούστου 2013

    Γιατί η Φιλοζωική ζητά να αποσυρθεί η διαφήμιση του "11880"με την ...κότα!

    Την έντονη αντίδραση της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας προκάλεσε διαφήμιση που παίζει στην ελληνική τηλεόραση -αλλά και στο YouTube- και απεικονίζει τον πρωταγωνιστή του σποτ να πακετάρει μία κότα για να...
    την πάρει μαζί του στο ταξίδι του, με ΚΤΕΛ.
    Η Φιλοζωική εξηγεί ότι δεν προβλέπεται αυτός ο τρόπος αντιμετώπισης του ζώου και ότι η διαφήμιση προχωρά σε «λανθασμένη ενημέρωσης του κοινού» περί τοποθέτησης των ζώων στους χώρους αποσκευών στα ΚΤΕΛ.
    Πάνω απ' όλα όμως, η Οργάνωση θεωρεί τη διαφήμιση παράνομη λόγω της συμπεριφοράς προς το ζώο και κατακρίνει εν γένει «τη χρήση ζώων με σκοπό την αποκομιδή κέρδους».
    Κατά συνέπεια, ζητά την άμεση απόσυρσή της, με επιστολή της προς το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (ΕΣΡ) και ζητά την παρέμβαση Εισαγγελέα και συγκεκριμένα του Εισαγγελέα Προστασίας Ζώων Αθηνών.
    Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση-επιστολή:
    «Κύριοι,
    Με έκπληξη παρατηρούμε την προβολή στα τηλεοπτικά μέσα της διαφήμισης του αριθμού πληροφοριών "11880", την οποία για τους κατωτέρω λόγους θεωρούμε παράνομη και ζητάμε την άμεση απόσυρσή της.
    α. Δια του νόμου 2963/2001, άρθρο 15 απαγορεύεται η μετακίνηση κάθε είδους ζώου στον χώρο των αποσκευών του ΚΤΕΛ, επομένως έχουμε εκτός της παρανομίας και λανθασμένη ενημέρωση του κοινού.
    β. Βάσει του νόμου 4039/12 , άρθρο 12 αλλά και 16 απαγορεύεται η χρήση ζώων με σκοπό την αποκομιδή κέρδους, ενώ ταυτόχρονα η μεταφορά ζώων στους χώρους αποσκευής των λεωφορείων των ΚΤΕΛ, αποτελεί παθητική τους κακοποίηση και πλειστάκις τα ζώα αυτά δεν επιζούν κατά την διάρκεια του ταξιδιού.
    Για τους ανωτέρω λόγους παρακαλούμε τις αρμόδιες αρχές να παρέμβουν άμεσα , ώστε να σταματήσει η εν λόγω διαφήμιση».
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Γιατί η Φιλοζωική ζητά να αποσυρθεί η διαφήμιση του "11880"με την ...κότα! Rating: 5 Reviewed By: Press-Gr
    Scroll to Top