728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Κυριακή 17 Ιουλίου 2016

    Πώς τα γεύματα σούσι οδηγούν σε κίνδυνο τα ψάρια...

    Η υπεραλίευση είναι σοβαρή απειλή για τις θάλασσες. Η κατάσταση γίνεται ακόμα χειρότερη από τις εξελιγμένες και εμπορικές μεθόδους αλιείας.
    Στην αρχή του έτους δημοσιεύθηκε μια έρευνα στο Nature Communications Journal που αποκάλυψε πως το ποσοστό αλιείας έχει μειωθεί σημαντικά από την δεκαετία του 1990 μέχρι σήμερα, αφού έχουν εξαντληθεί τα αποθέματα.
     Κάποια είδη, όπως οι καρχαρίες, οι μικρές φάλαινες, τα δελφίνια ψαρεύονται παρεμπιπτόντως αλλά καταλήγουν νεκρά.
    Πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν πως τα ψάρια θα εξαφανιστούν από τους ωκεανούς μέχρι το 2025.
    Ένα είδος που απειλείται με εξαφάνιση είναι ο ερυθρός τόνος (φωτο).
    Ο αριθμός του έχει μειωθεί ως και 96% κατά τα τελευταία χρόνια. Η μόνη ελπίδα φαίνεται να είναι τα κατεψυγμένα ψάρια που υπάρχουν στις αποθήκες της Ασίας.
    Ο ερυθρός τόνος είναι ένα βασικό συστατικό στα γεύματα σούσι. Μελέτη που δημοσιεύθηκε τον περασμένο χρόνο από το ίδρυμα Environmental Justice Foundation αποκάλυψε πως σε διεθνές επίπεδο ο τόνος και τα άλλα είδη που χρησιμοποιούνται για τα γεύματα σούσι έχουν οδηγήσει στην υποβάθμιση του θαλάσσιου οικοσυστήματος της Ταϊλάνδης.
    Σημειωτέον ότι η Ταϊλάνδη είναι η τρίτη μεγαλύτερη χώρα σε εξαγωγές θαλασσινών.

    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Πώς τα γεύματα σούσι οδηγούν σε κίνδυνο τα ψάρια... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top