Για ένα κομμάτι ψαριών εισαγωγής ιχθυοκαλλιέργειας οπού σε ταΐζουν συνάνθρωπε μου
Φώτο από την παγκόσμια πολυεθνική ιχθυοκαλλιέργεια και των ψαριών της μέσα σε συνθήκες ιών, παράσιτων, βακτηρίων και μολυσμένων ψαριών
Φώτο από ιχθυοκαλλιέργειες οπού ψάρια έρχονται στο πιάτο όλων των ανθρώπων της γης σαν φιλέτο και όχι μόνο από ΝΟΡΒΗΓΊΑ, ΣΚΩΤΊΑ, ΤΟΥΡΚΙΆ, ΧΙΛΉ, ΝΟΤΙΆ ΚΟΡΈΑ. ΚΙΝΆ, ΦΙΛΙΠΙΝΕΣ, ΙΝΔΟΝΗΣΊΑ, ΒΙΕΤΝΆΜ, ΙΡΆΚ, ΜΑΛΑΙΣΊΑ, ΣΙΓΚΑΠΟΎΡΗ.(εισάγουμε από κάποιες χώρες από αυτές)
Ψάρια μέσα σε μολυσμένα νερά με τόνους τοξικών ουσιών, αντιβιώσεων και φαρμάκων οπού πεθαίνουν σε χιλιάδες τόνους από βακτηριακές λοιμώξεις, ιούς και παράσιτα μέσα σε μολυσμένα νερά
Ψάρια οπού οι έμποροι τα φέρνουν στην αγορά μας και σε όλη τη ΕΕ όπως το παγκασιους οπού έχει μεγάλη ζήτηση στην ελληνική αγορά από το βιετναμ ένα ψάρι στη κοιλάδα του καρκίνου όπου εκτρέφεται, Ψάρια όπως η τιλαπια η ο κυπρίνος
Αυτή είναι η παράγωγη όπου ήρθε και μεγαλώνει στον τόπο μας. Αυτή είναι η παράγωγη όπου ονειρεύονται οι πολυεθνικές στη θάλασσα μας. Αυτή είναι η διατροφή του ανθρώπου
Για όσους τρώνε ΨΆΡΙ ΠΑΓΚΑΣΙΟΥΣ Pangasius από την ΑΣΊΑ από μεγαλεμπόρους ψαριών στον ΕΛΛΑΔΙΚΌ ΧΏΡΟ κυρίως φιλέτο
Στο Βιετνάμ, που όπως αναφέραμε είναι βασική εξαγωγός χώρα του είδους αυτού, η αξία των εξαγωγών Πανγκάσιους, αν και προβλέπεται να ακολουθήσει πτωτική τάση, αγγίζει τα 1,4 δισεκατομμύρια Ευρώ. Το ψάρι εκτρέφεται στις λιμνοθάλασσες της χώρας, οι οποίες, παρ’ όλες τις προσπάθειες της κυβέρνησης να εφαρμόσει νόμους που θα αναστείλουν την ρύπανσή τους, εξακολουθούν να είναι ιδιαίτερα μολυσμένες. Βασική αιτία μόλυνσης των υδάτων είναι η βιομηχανοποίηση της χώρας. Σύμφωνα με το UKEssays η επιμόλυνση των υδάτων του Βιετνάμ με κυάνιο είναι κατά 85 φορές μεγαλύτερη από το επιτρεπτό, ενώ το υδρόθειο και η αμμωνία βρίσκονται σε ποσότητες 4,2 και 84, αντίστοιχα, μεγαλύτερες από το όριο ασφαλείας. Επίσης, εκτός από τα βιομηχανικά απόβλητα, δύο ακόμη βασικοί παράγοντες μόλυνσης είναι τα χρησιμοποιούμενα λιπάσματα, αλλά και οι παράνομες εξαγωγές πετρελαίου.
Μια δραματική περίπτωση των επιπτώσεων της θαλάσσιας μόλυνσης στο Βιετνάμ είναι η μετονομασία ενός χωριού με το αρχικό όνομα Tu Lac σε Tu Tiet, που σημαίνει “Όλοι Νεκροί”, καθώς τα κρούσματα θανατηφόρου καρκίνου είναι αμέτρητα την τελευταία δεκαετία. Στις τοπικές κοινωνίες χρησιμοποιείται ο όρος “κοινότητες του καρκίνου”, προκειμένου να περιγράψει τα υψηλά ποσοστά θνησιμότητας που εμφανίζονται σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Ανόι, την πρωτεύουσα της χώρας, τα βιομηχανικά και οικιακά απόβλητα που απορρίπτονται στην θάλασσα και τις λιμνοθάλασσες αγγίζει τα 400.000 m2 την ημέρα.
Εξάλλου η ίδια η καλλιέργεια των Πανγκάσιους δημιουργεί συνθήκες μόλυνσης στα νερά.
Το ψάρι Basa ( Pangasius Fillets ) πωλείται με τη μορφή κατεψυγμένων φιλέτων σε όλη την Ευρώπη σε πολύ φτηνή τιμή, γι 'αυτό και είναι τόσο δημοφιλές. Ωστόσο, αυτό το ψάρι από το Βιετνάμ είναι πολύ χαμηλής ποιότητας και μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία σας!
Τα ψάρια Basa ( Pangasius Fillets ) καλλιεργούνται κοντά στον ποταμό Μεκόνγκ στο Βιετνάμ, έναν από τους πιο μολυσμένους ποταμούς στον κόσμο. Το ψάρι καλλιεργείται σε δεξαμενές λυμάτων που περιέχουν υψηλά επίπεδα τοξινών και βακτηρίων που καταλήγουν στο κρέας. Εκτός αυτού, το κρέας έχει βρεθεί ότι περιέχει βαρέα μέταλλα, χλωρικά, ισομερή, εξαχλωροβενζόλιο και άλλες επιβλαβείς ενώσεις. Οι ΗΠΑ έχουν απαγορεύσει την εισαγωγή των ψαριών Basa λόγω των υψηλών επιπέδων προσμείξεων στο κρέας, καθώς και λόγω της υποψίας ότι περιέχει αντιβιοτικά.
Τα ψάρια Basa ( Pangasius Fillets ) είναι πολύ ανθυγιεινά και τρέφονται με απορρίμματα που μπορούν να βλάψουν την υγεία σας. Στη φύση, τα ψάρια μεγαλώνουν 4 φορές πιο γρήγορα, αλλά τα ψάρια Basa που πωλούνται στις αγορές μας εγχέονται αντιβιοτικά και ορμόνες που υποτίθεται ότι κάνουν τα ψάρια μεγαλύτερα. Το κρέας βρέθηκε να περιέχει ορμόνες που επιταχύνουν την ανάπτυξη και την αναπαραγωγή των ψαριών και στη συνέχεια πωλείται σε συνεργασία με μεγάλες εταιρείες που δεν έχουν σημασία για την ανθρώπινη υγεία. Το ψάρι Basa πωλείται σε πολύ χαμηλή τιμή που προσελκύει τα σούπερ μάρκετ και τους πελάτες τους να τα αγοράσουν, χωρίς να γνωρίζουν τη χαμηλή ποιότητα του κρέατος
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου