Το ψαράκι των φτωχών θεωρείται η σαρδέλα η οποία είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Συγκεκριμένα, είναι πλούσια σε βιταμίνη Β και μέταλλα, όπως φώσφορος, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο και κάλιο.
Μάλιστα, λόγω της υψηλής περιεκτικότητας της σε πρωτεΐνη και χαμηλή σε υδατάνθρακες είναι ιδανική για δίαιτα.
Γνωστή είναι η Παπαλίνα η μικρή σαρδέλα που υπάρχει μόνο στον Κόλπο Καλλονής Λέσβου και στον Αμβρακικό.
''Είμαι η παπαλίνα η γόησσα του Αμβρακικού'' είχε γράψει ο Ευάγγελος Αυδίκος σε ένα διήγημά του που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό ΙΑΜΒΟΣ σε αφιέρωμα για τους Ηπειρώτες λογοτέχνες.
Χρειάζεται μόνο ένα 24ωρο σε χονδρό αλάτι και είναι έτοιμη, για να σερβιρισθεί ως μεζές.
Δικαίως της έχει αποδοθεί ο όρος ''ελληνικό σούσι''.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου