728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

    ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΠΟΥΡΓΙΤΙ! Ποιο ήταν;

    Η Ντομινίκα Εγκόροβα είναι μια πρίμα μπαλαρίνα αλλά και μία αφοσιωμένη κόρη, αποφασισμένη να προστατέψει τη μητέρα της με κάθε κόστος. Όμως, ένας τραυματισμός  την αναγκάζει να τερματίσει την καριέρα της και τότε και οι δύο αντιμετωπίζουν ένα δυσοίωνο και αβέβαιο μέλλον. Έτσι, η Ντομινίκα πέφτει θύμα εκμετάλλευσης για να γίνει η νέα στρατιώτης της σχολής «Σπουργίτι», μίας μυστικής υπηρεσίας που εκπαιδεύει ξεχωριστούς νεαρούς ανθρώπους να χρησιμοποιούν το σώμα και το μυαλό τους ως όπλο. Αφού υπομένει τη σαδιστική, διεστραμμένη διαδικασία εκπαίδευσης, αναδύεται ως το πιο επικίνδυνο «Σπουργίτι» που έχει βγάλει ποτέ η υπηρεσία. Η Ντομινίκα, πλέον, θα πρέπει να συμφιλιώσει τον παλιό εαυτό της με τη δύναμη που κατέχει τώρα, την ίδια ώρα που η ζωή της και όλοι αυτοί που αγαπά βρίσκονται σε κίνδυνο. 
    Το ''Κόκκινο Σπουργίτι'' έγραψε ο  Τζέισον Μάθιους ύστερα από την θητεία του 30 χρόνων στη  CIA. Το βιβλίο που βασιζόταν στις εμπειρίες του από τα χρόνια του ως πράκτορας  εκδόθηκε το 2013 και έγινε αμέσως best-seller.  
    Όπως ανέφερε ο ίδιος: ''Η Ντομινίκα είναι προϊόν μυθοπλασίας, σε αντίθεση με τους περισσότερους χαρακτήρες του βιβλίου που είναι αληθινοί'.
    Αληθινή ήταν και η σχολή «Σπουργίτι». Μάλιστα, είχε πει: «Στη Σοβιετική Ένωση, είχαν μια σχολή που δίδασκε νεαρές γυναίκες την τέχνη της αποπλάνησης για τον εκβιασμό ‘’έξυπνων’’ στόχων. Υπήρχε μια σχολή ‘’Σπουργίτι’’ στο Καζάν, στις όχθες του ποταμού Βόλγα, όπου οι γυναίκες μάθαιναν πώς να είναι ‘’συνοδοί’’. Τις αποκαλούσαν ‘’Σπουργίτια’’».  Τα ''Σπουργίτια'' ήταν τα όπλα της Ρωσίας στη μάχη της κατασκοπείας.    
    Το ''Κόκκινο Σπουργίτι'' μεταφέρθηκε στην μεγάλη οθόνη με την βραβευμένη με Όσκαρ Τζένιφερ Λόρενς το 2018.                                               
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΣΠΟΥΡΓΙΤΙ! Ποιο ήταν; Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top