728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2024

    ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΛΠΙΔΑΣ από την Αναστασία Παγώνης και τον σκύλο της στους Παραολυμπιακούς Αγώνες


    Οι Παραολυμπιακοί Αγώνες στο Παρίσι άρχισαν και πολλοί αθλητές έχουν μαζί τους σκύλους οδηγούς, όπως η Αναστασία Παγώνης. Η κολυμβήτρια με την αποστολή των ΗΠΑ μίλησε στο περιοδικό των Αγώνων Olympics και εξήγησε πώς ο σκύλος της δίνει δύναμη να συνεχίζει από τότε που έχασε την όρασή της. 
    Στην ηλικία των 11 ετών η όρασή της επιδεινώθηκε εξαιτίας ενός αυτοάνοσου νοσήματος και 3 χρόνια μετά τυφλώθηκε. 
    Όπως δήλωσε η ίδια στο περιοδικό, όταν έχασε την όρασή της, εγκατέλειψε τα όνειρά της, αφού κάθε μέρα ήταν ένας αγώνας να σηκωθεί από το κρεβάτι. ''Έπεσα σε κατάθλιψη, ήθελα ν' αυτοκτονήσω, ήταν πολλά αυτά που έπρεπε να διαχειριστώ'', ανέφερε. 
    Χάρη στο λαμπραντόρ ονόματι Ραντάρ έκανε στροφή 180 μοιρών και απέκτησε την ελευθερία της, την ανεξαρτησία της και έγινε άλλος άνθρωπος. 



    Όπως είπε σε συνέντευξή της στο NBC η νεαρή αθλήτρια, αφού απέκτησε τον σκύλο οδηγό, αποφάσισε ν' ασχοληθεί με την κολύμβηση.
    Τα πρώτα χρόνια πήρε μέρος σε διάφορους αγώνες στην Αμερική, αλλά δεν ήταν στα σχέδια της οι Παραολυμπιακοί. 
    Η Αναστασία Παγώνης δεν είναι η μόνη στους Αγώνες του Παρισιού. 
    Εκατοντάδες αθλητές από πολλές χώρες, και από την Ελλάδα, είναι με τους σκύλους οδηγούς στην γαλλική πρωτεύουσα και μάλιστα τους είχαν μαζί τους κατά την τελετή έναρξης. 



    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΜΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ ΕΛΠΙΔΑΣ από την Αναστασία Παγώνης και τον σκύλο της στους Παραολυμπιακούς Αγώνες Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top