Συστατικά
3/4 κιλού κιμά μοσχαρίσιο
2 καρότα τριμμένα
1 φλιτζάνι αρακά βρασμένο
1 αβγό
¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1.Βράζουμε τον κιμά με αρκετό νερό μέχρι να μαλακώσει.
2.Αφού κρυώσει λίγο ο κιμάς, τον ρίχνουμε σε μια λεκάνη με όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
3.Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και πλάθουμε τη ζύμη μας.
4.Αν είναι πολύ στεγνή, ρίχνουμε λίγο κρύο γάλα.
5.Πλάθουμε μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη.
6.Την κλείνουμε καλά σε...
μια διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα, ώστε να σφίξει.
7.Πλάθουμε τα μπισκότα σε μέγεθος της αρεσκείας μας, κάνοντας και σχήματα με διάφορα κουπ πατ, αν θέλουμε.
8.Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.
9.Τα αλείφουμε με χτυπημένο κρόκο αβγού, αραιωμένο με λίγο νερό.
10.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15-20’.
11.Αφού κρυώσουν τα μεταφέρουμε σε γυάλινο βάζο που κλείνει ερμητικά, μακριά από την υγρασία, και με αυτόν τον τρόπο διατηρούνται μέχρι και 1 μήνα.
3/4 κιλού κιμά μοσχαρίσιο
2 καρότα τριμμένα
1 φλιτζάνι αρακά βρασμένο
1 αβγό
¾ φλιτζ. ελαιόλαδο
1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1.Βράζουμε τον κιμά με αρκετό νερό μέχρι να μαλακώσει.
2.Αφού κρυώσει λίγο ο κιμάς, τον ρίχνουμε σε μια λεκάνη με όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
3.Ρίχνουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και πλάθουμε τη ζύμη μας.
4.Αν είναι πολύ στεγνή, ρίχνουμε λίγο κρύο γάλα.
5.Πλάθουμε μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη.
6.Την κλείνουμε καλά σε...
μια διάφανη μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα, ώστε να σφίξει.
7.Πλάθουμε τα μπισκότα σε μέγεθος της αρεσκείας μας, κάνοντας και σχήματα με διάφορα κουπ πατ, αν θέλουμε.
8.Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.
9.Τα αλείφουμε με χτυπημένο κρόκο αβγού, αραιωμένο με λίγο νερό.
10.Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15-20’.
11.Αφού κρυώσουν τα μεταφέρουμε σε γυάλινο βάζο που κλείνει ερμητικά, μακριά από την υγρασία, και με αυτόν τον τρόπο διατηρούνται μέχρι και 1 μήνα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου