Υλικά
1/2 κούπας
κορνφλάουερ
1 κούπα μπέικιν πάουντερ
3/4 κούπας νερό
Ανακατεύετε το κορνφλάουερ και την μπέικιν πάουντερ σε μία κατσαρόλα. Προσθέτετε το νερό σιγά σιγά, ενώ συνεχίζετε να ανακατεύετε.
Σιγοβράζετε το μείγμα στην κατσαρόλα και συνεχίζετε να ανακατεύετε, μέχρι να γίνει παχύ.
Τότε απομακρύνετε την κατσαρόλα και αφήνετε την ζύμη να κρυώσει.
Στην συνέχεια την ζυμώνετε, μέχρι να γίνει μαλακή. Την κόβετε την κόβετε σε κομμάτια, την χωρίζετε σε μπάλες μικρές και πιέζετε με το χέρι μέχρι να γίνουν επίπεδες.
Εδώ χρειάζεστε την βοήθεια του τετράποδου φίλου σας, καθώς θα βάλετε το πατουσάκι του πάνω στην ζύμη.
Ακόμα, με μία οδοντογλυφίδα κάνετε μία τρύπα σε ένα σημείο, ώστε να μπορέσετε να περάσετε ένα σκοινάκι στο στολίδι.
Τέλος, την βάζετε στον φούρνο σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί στους 130οC για 30 λεπτά.
Περνάτε το σκοινάκι και το στολίδι είναι έτοιμο.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου