728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2024

    ΗΡΩΑΣ ΠΟΛΕΜΟΥ! Άγαλμα για το περιστέρι που έσωσε 4 στρατιώτες από την παγωμένη Βόρεια Θάλασσα

    Πολλά περιστέρια χρησιμοποιήθηκαν κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, όμως ένα τιμήθηκε για την προσφορά του μ' άγαλμα.
     Η Winkie ένα θηλυκό περιστέρι ήταν από τα πρώτα ζώα που βραβεύθηκαν με το μετάλλιο Dickin 
    για την προσφορά τους και την αφοσίωσή τους, ενώ υπηρετούσαν στις Ένοπλες Δυνάμεις. 
     Συγκεκριμένα, αυτό το περιστέρι συμμετείχε στην διάσωση του πληρώματος ενός βρετανικού πολεμικού αεροσκάφους που έπεσε στην Βόρεια Θάλασσα.
    Στις 23 Φεβρουαρίου του 1942 το βομβαρδιστικό RAF Beaufort, καθώς επέστρεφε από τη Νορβηγία, αφού είχε ολοκληρώσει την αποστολή του, χτυπήθηκε από τον εχθρό και έπεσε στη θάλασσα, 120 μίλια μακρυά από τον προορισμό του. 
     Τότε, το πλήρωμα άφησε ελεύθερη τη Winkie, με την ελπίδα ότι θα έφθανε στη βάση τους στην περιοχή Broughty Ferry κοντά στην πόλη Dundee και θα ειδοποιούσε τους συναδέλφους τους. 
    Το περιστέρι δεν μετέφερε κάποιο μήνυμα, αλλά οι υπεύθυνοι υπολόγισαν την ώρα αναχώρησης του αεροσκάφους και την ώρα που έφθασε η Winkie, ενώ παρατήρησαν καύσιμα στα φτερά της.
    Τότε, ξεκίνησαν και εντόπισαν τους 4 στρατιώτες μετά από 15 λεπτά στα παγωμένα νερά της Βόρειας Θάλασσας.
    Το περιστέρι βαλσαμώθηκε και βρίσκεται στο μουσείο της βρετανικής πόλης Dundee, εκεί όπου στήθηκε πέρυσι το άγαλμα προς τιμή του. 


    Next
    This is the most recent post.
    Παλαιότερη Ανάρτηση
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΗΡΩΑΣ ΠΟΛΕΜΟΥ! Άγαλμα για το περιστέρι που έσωσε 4 στρατιώτες από την παγωμένη Βόρεια Θάλασσα Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top