Από τη παραμονή της 25ης Μαρτίου γίνονται προετοιμασίες για το εθνικό φαγητό του Ευαγγελισμού, που είναι βακαλάος σκορδαλιά.
Από τη παραμονή πρέπει ο μπακαλάος, ένα ψάρι που δεν είναι Ελληνικό και προέρχεται από το Β. Ατλαντικό, είναι παστό και έχει ήλθε στην Ελλάδα τον 17ο αιώνα να ξαλμυριστεί, δηλαδή να παραμείνει στο νερό 24 ώρες και μετά να μαγειρευτεί κατάλληλα. Ο μπακαλάος σκορδαλιά προτιμήθηκε να είναι το εθνικό φαγητό, επειδή είναι πιο φθηνός από τα άλλα ψάρια των Ελληνικών θαλασσών.
0 comments:
Δημοσίευση σχολίου