728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Σάββατο 10 Αυγούστου 2013

    Πόσο πρέπει να ασκείται ο σκύλος;

    Η άσκηση μαζί με την διατροφή παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία του σκύλου. Το τρέξιμο, το περπάτημα και διάφορα παιχνίδια είναι απαραίτητα, για να παραμένει ο σκύλος υγιής.
    Το ερώτημα, όμως είναι: πόσο πρέπει να ασκείται ένας σκύλος; Μήπως ορισμένες φορές ο ιδιοκτήτης το παρακάνει, με αποτέλεσμα να κουράζει τον σκύλο; Δεν υπάρχει...
    συγκεκριμένη απάντηση για το πόσο πρέπει να ασκείται ο σκύλος και τι είδους άσκηση χρειάζεται. Το μόνο σίγουρο είναι πως χρειάζεται άσκηση. Κάθε σκύλος είναι διαφορετικός και έχει διαφορετικές ανάγκες. Σε αντίθεση με τον άνθρωπο, ο σκύλος ξέρει πότε πρέπει να σταματήσει, δηλαδή όταν έχει κουραστεί.
    Συνεπώς, εσείς πρέπει να παρατηρείτε την συμπεριφορά του και τις αντιδράσεις του στην άσκηση ώστε να πράττετε ανάλογα.Μερικά σημάδια κόπωσης είναι το λαχάνιασμα, η υπερβολική δίψα και το ότι δεν υπακούει στις εντολές. Σε μια τέτοια περίπτωση, αν τρέχετε, καλό είναι να σταματήσετε και να περπατήσετε.  Πηγαίνετε περισσότερες βόλτες μικρότερης διάρκειας παρά μία μεγάλη. Το κολύμπι είναι μία εναλλακτική πρόταση, αν ο σκύλος έχει πρόβλημα στις αρθρώσεις.
    Αν χρειαστεί να σταματήσετε την άσκηση για αρκετές μέρες, τότε πρέπει να προσαρμόσετε ανάλογα και την διατροφή του. Τέλος, πρέπει να έχετε υπόψη ότι με την πάροδο της ηλικίας οι ανάγκες του σκύλου για άσκηση αλλάζουν.
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Πόσο πρέπει να ασκείται ο σκύλος; Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top