728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

    90 ΧΡΟΝΙΑ Ντόναλντ Ντακ


    90 χρόνια ζωής συμπληρώνονται σήμερα για μια από τις πιο διάσημες πάπιες στον κόσμο. Ήταν 9 Ιουνίου του 1934, όταν ο Ντόναλντ Ντακ (Donald Duck) έκανε το ντεμπούτο του στον κινηματογράφο στην ταινία κινουμένων σχεδίων ''The Wise Little Hen'' (Η μικρή σοφή Κότα)  Ο Ντόναλντ και ο φίλος του, Πίτερ Πιγκ, δεν ήθελαν να δουλέψουν στο χωράφι, λέγοντας στην Κότα πως έχουν στομαχόπονο. Τότε η σοφή Κότα τους έδωσε ένα καλό μάθημα. Η ταινία διαρκούσε μόλις επτά λεπτά, αλλά ήταν αρκετά, για να καταφέρει ο Ντόναλντ να τραβήξει το ενδιαφέρον του κοινού. Περίπου τέσσερις μήνες αργότερα, στις 16 Σεπτεμβρίου, εμφανίστηκε για πρώτη φορά και σε κόμικ-στριπ εφημερίδας, στην έντυπη διασκευή της ταινίας.

     

     Ο Γουόλτ Ντίσνεϊ ήθελε να δημιουργήσει έναν χαρακτήρα κινουμένων σχεδίων που θα ήταν πιο κακόκεφος και πιο γκρινιάρης από τον καλό Μίκι Μάους. Το όνομα το εμπνεύστηκε από τον Αυστραλό παίκτη του κρίκετ, Ντόναλντ Μπράντμαν, ο οποίος έπαιξε το 1932 με την ομάδα της Αυστραλίας στην Αμερική. Ο διάσημος παίκτης αποβλήθηκε από τον αγώνα, όταν έκανε μια κίνηση που απαγορεύεται στο κρίκετ και ονομάζεται «duck». Τότε ο Ντίσνεϊ διαβάζοντας τις εφημερίδες για την αποβολή του παίκτη, σκέφτηκε το όνομα του νέου ήρωα του.
    Έτσι, ανέθεσε στους Αρτ Μπάμπιτ και Ντικ Χουέμερ να σχεδιάσουν ένα παπί με ανθρώπινα χαρακτηριστικά. Ο ηθοποιός Κλάρενς Νας έκλεψε τις εντυπώσεις όταν μιμήθηκε τον ήχο της πάπιας και έγινε η φωνή του Ντόναλντ από το 1934 έως το 1983.
    Πρωταγωνίστησε στις 9 Ιανουαρίου του 1937 στην πρώτη δική του ταινία με τίτλο Δον Ντόναλντ και εκεί έκανε το ντεμπούτο της η αγαπημένη του Νταίζη. Στις 2 Φεβρουαρίου του 1938 απέκτησε και τη δική του καθημερινή σειρά κόμικς σε εφημερίδα. 


    Κατά  τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, η δημοτικότητα του Ντόναλντ Ντακ άρχισε ν' ανεβαίνει τόσο πολύ, ώστε μέχρι το τέλος της δεκαετίας του '40 είχε γίνει ο πιο δημοφιλής ήρωας της Ντίσνεϊ, ξεπερνώντας ακόμη και τον Μίκυ Μάους. Πριν από το 1941 είχε εμφανιστεί συνολικά σε περίπου 50 ταινίες, ενώ από το 1941 έως το 1961 πρωταγωνίστησε σε περισσότερες από 100.
    Τα επόμενα χρόνια η οικογένεια επεκτάθηκε από τον σκιτσογράφο Καρλ Μπαρκς, ο οποίος σχεδίασε τον πλούσιο θείο του Ντόναλντ, Σκρουτζ Μακ Ντακ, τα τρία ανίψια του, τον Χιούι, τον Ντιούι και τον Λιούι, τον γείτονα Τζόουνς, τον Γκαστόνε και τη Λιμνούπολη, την πόλη όπου μένουν τα πιο διάσημα παπιά στον κόσμο....
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: 90 ΧΡΟΝΙΑ Ντόναλντ Ντακ Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top