728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Κυριακή 9 Ιουνίου 2024

    Ντόναλντ Ντακ: το παπί που δεν υπήρξε ποτέ...

    Ο Ντόναλντ Ντακ ετοιμάζεται να πάει για άλλη μια φορά στην καινούρια του δουλειά. Το ηθικό του είναι πολύ χαμηλό. Στοιχηματίζει μάλιστα ότι θα έχει απολυθεί μέχρι το μεσημέρι. Πληγώνεται ακόμα περισσότερο, όταν βλέπει ότι τα ανιψάκια του έχουν ξεχάσει την επέτειο εκείνης της ημέρας, της 9ης Ιουνίου: Είναι τα γενέθλια του Ντόναλντ!!! Ο Ντόναλντ καταρρακώνεται και νιώθει ένα σκέτο μηδενικό. Αναλογίζεται την σημασία του για τον κόσμο και βρίσκει ότι τίποτα δεν θα άλλαζε αν δεν υπήρχε: Ο θείος Σκρουτζ θα ήταν το ίδιο πλούσιος, η Νταίζυ το ίδιο όμορφη και κοκέτα, ο Κύρος το ίδιο έξυπνος, ο Γκαστόνε το ίδιο τυχεράκιας...

    Ο Ντόναλντ φτάνει στην νέα του δουλειά. Θέλει να γίνει φύλακας στο Μουσείο της Λιμνούπολης. Ενώ συμπληρώνει την αίτηση, όμως, ο διευθυντής διαβάζει το χαρτί ανάποδα και αντί για 09 Ιουνίου βλέπει 60! Έτσι νομίζει πως ο Ντόναλντ είναι εξήντα χρονών, τον συνταξιοδοτεί πάραυτα και του χαρίζει και ένα αναμνηστικό ρολόι. Ο Ντόναλντ στέκεται απογοητευμένος ανάμεσα στα εκθέματα, όταν το ρολόι σπάει, τα ελατήρια τινάζονται και ο Ντόναλντ ρίχνει ένα βάθρο και τρώει στο κεφάλι ένα μεγάλο βάζο!

    Ενώ είναι αναίσθητος, ακούει μια παράξενη φωνή: "Ξύπνα αφέντη, από τον βαθύ σου λήθαργο! Η επιθυμίες σου είναι προσταγή για μένα!". Ο Ντόναλντ έκπληκτος βλέπει ένα παράξενα ντυμένο παπί, το οποίο εξηγεί πως στην πραγματικότητα είναι το μαγικό Τζίνι των Γενεθλίων, και ικανοποιεί μία επιθυμία αυτού που θα αγγίξει την μαγική λήκυθο την ημέρα των γενεθλίων του! Ο Ντόναλντ θεωρεί πως είναι φάρσα της Κρυμμένης Κάμερας και προσβάλλει το τζίνι. Όταν καταλαβαίνει όμως το λάθος του, απελπίζεται με την γκάφα του και εύχεται να μην είχε γεννηθεί. "Πες το κι έγινε!" είπε το τζίνι ! "Δεν έχεις γεννηθεί!". Και τότε ο Ντόναλντ βλέπει πως θα ήταν η ζωή των αγαπημένων του, αν δεν είχε γεννηθεί.
    ''Το Παπί που δεν υπήρξε ποτέ'' (The Duck Who Never Was) ήταν μια επετειακή ιστορία από τον Ντον Ρόσα για τα εξηκοστά γενέθλια του Ντόναλντ Ντακ το 1994. Στην Ελλάδα δημοσιεύθηκε τον Ιούλιο του 2006 στο ΚΟΜΙΞ #217. Όπως είχε αποκαλύψει ο ίδιος, πήρε την κεντρική ιδέα από την ταινία του Φρανκ Κάπρα ''Μια Υπέροχη Ζωή''και πρόκειται για μια από τις πιο αγαπημένες του ιστορίες του Ντον Ρόσα, καθώς είναι γεμάτη με δραματικές εντάσεις και έχει πολύ ενδιαφέρον ηθικό δίδαγμα. 
    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: Ντόναλντ Ντακ: το παπί που δεν υπήρξε ποτέ... Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top