728x90 AdSpace

  • ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

    Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2024

    ΙΣΟΙ είναι οι σκύλοι με τις γάτες; Το θέμα που έχει προκύψει στην Ελβετία

    Μια από τις χώρες με τους περισσότερους νόμους για την προστασία και την ευημερία των ζώων είναι η Ελβετία, όμως το θέμα που έχει προκύψει τελευταία είναι αν όλα τα ζώα αντιμετωπίζονται το ίδιο.
    Αφορμή είναι ένα περιστατικό που συνέβη τον περασμένο Ιούλιο, σύμφωνα με την εφημερίδα 20 Minutos, όταν στο καντόνι της Βέρνης ένας άνδρας περπατούσε με τον σκύλο του σ' ένα τοπικό πάρκο κοντά στον ποταμό Aare. Τότε ο σκύλος επιτέθηκε σ' έναν κύκνο που κολυμπούσε, τον τράβηξε έξω και τον σκότωσε. Στον άνδρα επιβλήθηκε πρόστιμο 500 φραγκών και 200 τα δικαστικά έξοδα. 
    Ο ίδιος μιλώντας στην εφημερίδα είπε πως αυτό είναι άδικο, αφού αν ήταν γάτα, η αντιμετώπιση δεν θα ήταν η ίδια. 
    Σύμφωνα με το νόμο στο καντόνι της Βέρνης, οι άνθρωποι πρέπει να κρατούν τους σκύλους κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να μην προκαλούν κακό σ' ανθρώπους και ζώα, να μην τους αφήνουν μόνους σε δημόσιους χώρους και να τους ελέγχουν συνεχώς, μ' εξαίρεση τους σκύλους φύλακες.
    Επίσης, έχουν την υποχρέωση να καλύψουν όποια ζημιά προξενήσουν οι σκύλοι.
    Όμως, για τις γάτες είναι εντελώς διαφορετικά, καθώς στο ίδιο καντόνι δεν υπάρχουν τόσες ρυθμίσεις γι' αυτές, άρα έχουν περισσότερη ελευθερία κίνησης. 
    Μάλιστα, στην περίπτωση που μια γάτα κυνηγήσει ένα πουλί, δεν υπάρχουν κυρώσεις στον άνθρωπο, καθώς θεωρείται μια φυσιολογική συμπεριφορά γάτας. 
     Τέλος, όσοι έχουν σκύλους πρέπει να πληρώνουν φόρο κάθε χρόνο, ενώ κάτι τέτοιο για τις γάτες δεν ισχύει.

    • Blogger Comments
    • Facebook Comments

    0 σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Item Reviewed: ΙΣΟΙ είναι οι σκύλοι με τις γάτες; Το θέμα που έχει προκύψει στην Ελβετία Rating: 5 Reviewed By: dognet
    Scroll to Top